Zoé édes mosolya Hajóson is felragyogott

Hajós1

2023 szeptember 8-án rendezték meg a XII. Magyar Paprika Napja, Hajóson.
A 2011 óta minden évben megrendezésre kerülő szakmai konferenciának ezúttal a hajósi Albrecht Dürer Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont. A rendezvény a FruitVeb és a szintén hajósi székhelyű B.W.A. Kft közös szervezésében látott napvilágot. A délelőtt folyamán részletes és szemléletes szakmai élőadások követték egymást, melyek elsősorban a hazai és a nemzetközi fűszerpaprika múltjáról, jelenéről, jövőjéről, illetve a B.W.A. Kft által feldolgozásra használt jalapeno és cayen típusú paprikák termelésének lehetőségeiről szóltak. Délután betekintést nyerhettünk a B.W.A. Kft feldolgozóüzemének működésébe, illetve a több hektáros szabadföldi paprikatermő területek egyikén nyílt szakmai bemutatóra került sor.
A szakmai nap lehetőséget adott a fontosabb input-anyag forgalmazó cégek számára, hogy bemutassák az említett szegmensben értékesített termékeinek, szolgáltatásainak teljes palettáját. Az Orosco Kft standján a már jól ismert étkezési paprika, illetve almapaprika fajták mellett felsorakoztak a United Genetics nemesítéséből származó NEW PARK F1, JALADURO F1 és BARBARIAN F1 hibridek, melyek tökéletesen illeszkednek a B.W.A. Kft által gyártott pikáns paprikakrémek feldolgozói láncolatához.
Külön sikert aratott a cégünk által három éve forgalmazott ZOÉ F1 fűszerpaprika hibridünk. Jó magyar szokás szerint minden érdeklődőt vendégül láttunk néhány falat kacsazsírral és friss, idei termésű Zoé fűszerpaprikával gazdagon megszórt „katonával”. Sokat látott fűszerpaprika termelők is elismerték, méltatták a ZOÉ F1 hibridünk intenzív növekedését, kimagasló hozamát, egyedülálló fajlagát, de mindezeken túl leginkább a termésekből nyert őrlemény páratlan ízvilágát, összetéveszthetetlen illatát, aromáját dicsérték. Büszkeséggel töltött el minket, hogy a csípőspaprikák mellett ZOÉ F1 édes mosolya is felragyogott a koraőszi Magyar Paprika Napján!

Hajós2

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.