TEJO vagy CAOBADO?

Tejo_Cserkeszőlő

Hullámvasúton érezhették magukat az elmúlt időszakban a fűtött fóliás kígyóuborka termesztők. A szezon kezdetén az import hiányának köszönhetően magas volt az értékesítési ár, de utóbbi hetekben ez nagyon bezuhant. Pedig a szélsőséges időjárás miatt a mennyiség elmarad az előző év számaitól. Talán mostanra kicsit javult a helyzet és kialakult egy olyan ár, ami a kertészeknek és a vevőknek is elfogadható.
Cserkeszőlőn a február végi ültetésű TEJO F1 és CAOBADO F1 fajtánkat láthattuk azonos körülmények között. Összességében elmondható, hogy mind a két fajta jól viselte a változékony időjárást. A spanyol genetikának köszönhető az erős gyökérzet és kiváló stressztűrés is jól látható volt a növényeken.
A TEJO F1 termései egy kissé rövidebbek és noduszonként egy uborkát hoz. A lombja nyitott, könnyen kezelhető. Folyamatos kötése és a rendkívül egységes termése miatt méltán népszerű ez a hibridünk. A CAOBADO F1 termései egy-két centivel hosszabbak, de a fő különbség, hogy nóduszonként általában két uborkát köt. Cserkeszőlőn ezt az utóbbi tulajdonságot talán jobban értékelték, de azért mind a két fajta jól teljesített és nem volt lényeges különbség köztük.

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben.