Online paradicsom fajtabemutató

Moly bemutató

Online paradicsom fajtabemutatót tartottunk Csólyospáloson Sólya János kertészetében. A két Hazera nemesítésű hibridről Halasy Endre kollégánk beszélt május 23.-i rendezvényünkén. A helyszínen készült felvételeket az Orosco Kft. Facebook oldalán lehet megtekinteni.
Elsőnek a már jól ismert MOLY F1-ről beszélt kollégánk. Sólya János is már harmadik éve használja ezt a fajtát. Nagyon elégedett vele, hiszen a növények jól kezelhetők és nagy hozamokra képesek. A fürtök szép szabályosak és a sötét piros, gömb alakú bogyók is rendkívül egységesek. A nagy és tartós csészelevél csak tovább fokozza a fajta piaci értékét. Az eddigi tapasztalatok és a Hazera ajánlása alapján is ez a hibrid elsősorban a tavaszi enyhén fűtött, fűtetlen termesztésre javasolt.
A rendkívül kemény bogyókat adó CASA F1 két évi tesztelés után ebben az évben került forgalomba. Az ízközök kifejezetten rövidek és a termőképessége ennek az újdonságnak is kiemelkedő. Az enyhén lapított, LSL bogyóknak nem csak a pultállósága kiváló, hanem az íze is finom. A sötét szín és a tartós csészelevél ennél a hibridnél is mutatós árut biztosít a kertésznek. A CASA F1 a tavaszi ültetés mellett az őszi termesztésre is kiváló. A nyári nagy melegben is jó a terméskötődése és az erős repedésre való ellenállósága kifejezetten nagy előny az őszi hőingadozások esetén.
Az elmúlt évek tapasztalata alapján ez a két hibrid tökéletesen alkalmazkodik a magyar körülményekhez és könnyen termeszthető. Mindenkinek javasoljuk, hogy nézze meg a Facebookon közzétett rövid videókat erről a két Hazera fajtáról. https://www.facebook.com/oroscovetomag

 

 

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.