Nagyon jók az első benyomások az UG 17219 F1 újdonságunkról

Univer_ipari paradicsom

Augusztus 10-én nagy érdeklődés mellett zajlott a szokásos ipari paradicsom rendezvény az UNIVER-AGRO Kft. területén. A megjelent kollégák sok hasznos információt kaptak növényvédelmi kérdésekben, különös tekintettel az idei év nagy kihívására, a fitoftórára. Ezen kívül egy rövid tájékoztatást hallhattak az ipari paradicsom világpiaci helyzetéről és az Univer termeltetési rendszeréről. Természetesen a termesztésbe vonás előtt álló fajták bemutatása volt számunkra az egyik legizgalmasabb része a rendezvénynek.
Az Orosco által forgalmazott hibridek közül a korai UG 4111 F1 most is ugyan olyan koncentrált érést mutatott, mint az elmúlt évben. Ez a szezonnyitó fajta rövid ízközökkel rendelkezik ezért kisebb, kompaktabb növényzete van, mint a másik korai anyagunknak, a PRESTOMECH F1-nek. Viszont a termőképessége, a kiváló terméskötődésnek köszönhetően ennek a fajtának is hasonlóan jó. A másik kedvenc Unigen fajtánk az UG 84914 F1 volt. Ez a középérésű fajta erős lombozattal rendelkezik, megbízhatóan magas Brix eredményeket ad és a színe is kiemelkedő.
A legnagyobb érdeklődést viszont az ebben az évben először tesztelt, fitoftora rezisztens UG 17219 F1 keltette. Erős gyökérzete és nagy lombja rengeteg bogyót rejtett. Az idei körülmények között élesben mutathatta meg, hogy a fitoftora ellenállósága jól működik. Amennyiben a szárazanyagtartalma is megfelelő lesz, akkor a jövőben komoly szereplője lehet az ipari paradicsom termesztésnek. Köszönjük az UNIVER-AGRO Kft. szervezését és hogy részt vehettünk ezen a színvonalas rendezvényen.

UG17219_Univer

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.