Korán is szép csöveket ad az SF 2070

SF2070 fólia alatt

Az idei változékony időjárás komoly próbatétel elé állította a csemegekukorica termelőket a korai fóliás és a szabadföldi technológiákban is. Gondoljunk csak a hideg éjszakákra, meleg nappalokra, valamint az egyre több helyen megjelenő levéltetvekre. Az ilyen stresszes környezetben különösen fontos a fajtaválasztás során az erős gyökér, aminek köszönhetően a növények jobban viselik a szélsőségeket és már a korai időszakban is a nagyobb csöveket adnak.
Ezeknek a paramétereknek tökéletesen megfelel a SF 2070 csemegekukoricafajtánk, amelyet több helyen is a múlt héten kezdtek szedni Békés vármegyében. Néhányan már egy-két éve termesztik ezt a fajtát, de a legtöbben ebben az évben ismerkednek vele. Kovács József és családja Kevermesen az idén vetette először nagy légterű fóliák alá az SF 2070 csemegekukoricát. A palántázások február 25.-én kezdődtek és az állomány jól kötött, a rengeteg virágpornak köszönhetően. A jó technológiának és fajtának az eredménye most átlagban a 36 dkg-os csövek, amelyeket a piacon is gyorsan megszerettek.
Ez a méret a későbbiekben még nagyobb lesz a javuló időjárásnak köszönhetően. Ez utóbbi gondolatot már Máris Krisztián nagykamarási kolléga mondta, aki három éve termeszti ezt a hibridet. Krisztián szerint az SF 2070 stabilan tudja fólia alatt is a 40 dkg-os átlagot. Örülünk neki, hogy az idei évben végre volt elég vetőmagunk és sokan megismerhetik ezt a kiváló fajtát.

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.