A koraiság vagy a méret a fontos?

FKO-3 Kiskunfélegyháza

Fantasztikusan szép FKO-3 F1 és KAMOR F1 paprikákat láttunk a héten Kiskunfélegyházán. Az enyhén fűtött, február közepi ültetésű állomány eddig szinte kifogástalan. A fergetegesen korai FKO-3 F1-et május közepén kezdték el szedni. A középnagy, vastaghúsú terméseket adó hibrid eddig ontotta a paprikákat. A tulajdonos szerint, ha korábban megyek, még sokkal szebb állományt láthattam volna. A rengeteg termés kicsit visszafogta a növényeket, így az egyetlen panasz az volt, hogy a növekedés lehetne valamivel erőteljesebb. Ami viszont meglepő volt, hogy kiderült vannak, akik a fajta jó ízére is felfigyeltek.
A középkorai KAMOR F1-t tíz nappal később kezdte el szedni a termelő. Ennél a fajtánál nincs panasz a növekedési erélyre. Az erős gyökérzetnek és növekedésnek köszönhetően a növény jól viselte a stresszhelyzeteket. Az igazi előnye viszont ennek a hibridnek, a hatalmas termések. A tulajdonos szerint nem igazán lehet nagyobb paprikát találni most a piacon és ezért extra árat is lehet kérni.

Kamor_Törteli
A fentiekből látszik, hogy mind a két fajtának megvannak az előnyei. Van, aki az egyikre esküszik és van, aki a másikra. Van, akinek a koraiság fontos és van, akinek a nagy méret. És persze van olyan, aki mind a két fajtát egyszerre termeszti. Mi mind a két hibridünket jó szívvel ajánljuk.

 

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.