Hagymabemutató és szakmai nap Kamuton

Kamut_tavaszi bemutató1

Több cég közös szervezésében tartottuk múlt pénteken a tavaszi vetésű hagyma fajtabemutatónkat és szakmai rendezvényünket Kamuton. A közel 100 megjelent érdeklődő nem csak a fajtáinkat ismerhette meg, hanem több hasznos előadást hallhatott az aktuális piaci helyzetről és a sztemfílium, a tripsz, valamint a gyomírtás összefüggéseiről. Ebben az évben a sztemfílium sok helyen ismét jelentős terméskiesést okozott, hiszen a meleg csapadékos időjárás rendkívül kedvezett neki. Viszont az is kiderült, hogy azok az állományok, amelyeket finomabb gyomirtási technológiával kezeltek és ahol a tripszek ellen is folyamatosan védekeztek, könnyebb volt megvédeni ettől a betegségtől. További tapasztalat, hogy a csepegtető öntözés használata esetén szintén kisebb problémát okozott a sztemfilium.

Tavaszi bemutató2

Az TAKII fajtái közül továbbra is a korai MEDUSA F1 és a kiválóan tárolható BORNEO F1, ami a legmegbízhatóbban teljesít. A MEDUSA-t már sok helyen betakarították és több kolléga is rendkívül elégedetten nyilatkozott róla. A BORNEO-nak még kell néhány nap, hogy elinduljon a szedés, de egyértelműen látszik, hogy az idén is jó hozamot fog biztosítani. Az újdonságok közül a GARBEO F1 és a COMBA (TTA-796) F1 a darabos hagymákkal és a nagy termésmennyiségével hívta fel magára a figyelmet. Ezeknél a hibrideknél azért kell izgulnunk, hogy legyen elegendő vetőmag a következő szezonra.
A HAZERA fajtái közül egyértelműen a 37-126 jelű újdonság a legnagyobb siker. Ez a hibrid nagyon jól teljesít a távoli Amerikában, de itt a szomszédos Ausztriában is. Középkorai tenyészidejű, rendkívül bőtermő és szép sötét bronzbarna páncéllal rendelkezik. A következő szezonban már biztosan kereskedelmi forgalomba kerül és a HAZERA segítségével egy baráti bevezető áron tudjuk majd elindítani a magyarországi pályafutását. Azoknak, akik legalább fél millió szemet rendelnek 10% kedvezményt fogunk tudni adni.

37-126 bemutató

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.