Csemegekukorica bemutató szakadó esőben

Csemegekukorica bemutató

Elmosta az eső a július 2.-i bemutatónkat, de azért szeretnénk összefoglalni azokat az információkat, amit az érdeklődők láthattak volna ezen a napon. Olivier Laffargue a Semillas Fitó nemesítési programjáról beszélt volna, amelynek az a célja, hogy 68-85 napig minden tenyészidőben legyen olyan ütőképes fajtája a cégünknek, amellyel a frisspiaci termesztők elégedettek. Ezen kívül a SEEDNERGIC vetőmagkezelési módról szeretett volna információt adni, amelyet a Semillas Fitó a következő évtől minden Magyarországon forgalomba kerülő csemegekukorica vetőmagnál alkalmazni fog. Ez a kezelés jobb csírázást, erősebb gyökértömeg növekedést és jobb stressztűrést eredményez a kedvezőtlen körülmények között. Úgy tervezzük, hogy a későbbiekben még további információkat fogunk megosztani a partnereinkkel a Seednergicről a Facebookon és itt az oldalunkon is.
A fajtabemutató részen jól lehetett látni, hogy a korai SF2070 F1 itt is hozta szép nagy csöveket és masszív növényeket. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy ez a hibrid a korai szakasz meghatározó fajtája lesz Magyarországon. A középérésű SF1280MXR F1 újdonságunk átlag 45 dekás, 23-25 cm hosszú csövei szintén impozánsak voltak. A már jól ismért SF1379 F1 új verziója az SF1379PPR egy kicsit jobb növénytípussal hozta az alapfajtánál már megszokott kiváló minőséget. A kései kategóriában az SF2186 F1 várhatóan csak két év múlva kerül kereskedelmi forgalomba, de az, hogy egy tőről akár két elsőosztályú csövet is törhetünk, valószínűleg elég türelmetlenné fogja tenni a termelőket.
Ezeken a fajtákon kívül még több újdonság is volt elvetve a bemutató helyszínén, amelyek közül néhányat jövőre már nagyobb területen és több helyszínen tudunk tovább tesztelni. Összeségében kijelenthető, hogy az elkövetkező években több olyan fajta is várható a Semillas Fitó részéről, amelyek maximálisan megfelelnek a magyar termelők igényeinek.

Csemegekukorica bemutató2

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.