Az UG 11227 F1 paradicsomunk az idén is jól teljesít

UG11227 Szarvas_bemutató

Augusztus 30.-án tartották Szarvason a már hagyományos ipari paradicsom bemutatót a Délalföldi Kertészek Szövetkezete, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a MOROKO-FARM Kft. szervezésében. A jelenlévők érdekes szakmai előadásokat halhattak a talajerő gazdálkodás és tápanyagutánpótlás témakörében. Roszik Attila a MOROKO-FARM Kft ügyvezetője pedig az ipari paradicsomtermesztés idei helyzetét elemezte.
Az OROSCO KFT. termékei közül hat fajtával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A bemutató terület mellett a fitoftora rezisztens UG 11227 F1 nagyobb üzemi felületen is látható volt. Ez a hibridünk már évek óta megbízhatóan teljesít akár száraz, akár csapadékos nyarunk van. Kiváló terméskötődése nagy hozamokat eredményez és itt is 100 t/ha feletti eredmény várható. A fajta betegség-ellenálló képessége kiemelkedő és a bogyók nem érzékenyek a kalcium hiányra. A bemutatott hibridek közül az UG 84914 F1 szintén kiemelkedett. A magas bogyószám és nagy termésméret szintén jó hozamokat ígér. Ezt a fajtát nagyobb felületen is figyelik a MOROKO-FARM Kft-nél.
Aminek a legjobban örültünk, hogy az új fitoftora rezisztens UG 17219 F1 hibridünk Szarvason is nagyon ígéretes. Korábban a homoki területeken már láttuk mire képes, de most itt, a kötött talajon is szépen teljesít. Erős gyökérzete és növekedése miatt itt egy kicsit óvatosabban kell bánni a nitrogénnel, de a nagy lombja rengeteg bogyót rejtett. A múlt heti olaszországi utunk alapján pedig azt is tudjuk, hogy a szárazanyagtartalma, a Brix eredményei is megfelelőek.

UG17219_Szarvas bemutató

Vegye fel a kapcsolatot!

Megbízható zöldségvetőmagok Orosházáról, az Orosco Kft.-től.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben.