„A DANILO F1 egy nagyon jó ízű retek”

Danilo_Csaba

Második éve és a sokadik vetési időben termeszti Kiskunfélegyházán Tóth Csaba kolléga a DANILO F1 hónapos retket. Csaba vevői nagyon igényesek és még az egyik elit magyar szállodába is az Ő áruját szállítják. Igazán arra voltunk kíváncsiak, hogy miért a pont a DANILO F1 mellett tette le a voksát?
Az egyik legfontosabb szempont a könnyű termeszthetőség. Ez a hibrid nem túl igényes, jól tolerálja a kedvezőtlenebb körülményeket is. A DANILO F1-et elsősorban március elejétől a május közepéig terjedő időszakban javasoljuk vetni. Akik a korábban használt helyi tájfajtákról térnek át a termesztésére, azoknak sem kell hatalmas technológiai változtatásokat eszközölniük. Nagyobb méretben sem reped, nem üregesedik. Színe mélypiros és tökéletesen csomózható. Ráadásul a kisebb mikrorepedésekre sem hajlamos. Végül nem utolsó sorban nagyon finom ízű. Talán ez utóbbi meglepő, de Csabának éppen ez volt az egyik legfontosabb szempont, amikor a DANILO F1 termesztése mellett döntött. Sok vevője pont ezért ragaszkodik hozzá.
Persze az új fajták is folyamatosan érdeklik. Most a RENDITO F1-et is kipróbálhattuk nála. Ez az újdonság szintén a kései fóliás és a szabadföldi termesztés fajtája. Kicsit kisebb a lombja a DANILO F1 leveleinél, de az ízesülése talán még erősebb, így ezt is könnyű csomózni. Nagyon szép szabályos gömb alakú gumói vannak. A következő vetések majd eldöntik, hogy ennek a fajtának hol lesz a helye a termesztésben.