Magnus Cresco F1
2021.04.15 20:53
Magnus Cresco F1

 

Nagyon jól viselte az extrém körülményeket a korai MAGNUS CRESCO F1 káposztánk.

Az 1-1,5 kg átlagsúlyú fejek szép gömbölyűek, nem csúcsosak.

Erős növekedésének és hidegtűrésének köszönhetően a stresszes körülmények közt sem állt le a fejlődése és hozta a koraiságát.

A talaj minőségétől és a fólia típusától függetlenül minden körülmény között kiválóan teljesített.

Tokyo White Cross
2021.03.02 21:45
Tokyo White Cross

Guba Marcel kollégánk családjával több mint 25 éve foglalkozik zöldségtermesztéssel és évek óta használják az OROSCO KFT. fajtáit.

A TOKYO WHITE CROSS-t is elsők közt próbálták ki és azóta is minden évben megtapasztalják, hogy palántázva és helyrevetve is kiváló minőséget ad, jól tűri a hideget. Megéri a belefektetett munkát, bátran ajánlják mindenkinek ezt a hibridet.

Coronata a tárolás királya
2021.02.15 12:15
Coronata a tárolás királya

A Coronata F1 a Nyírségben is kiválóan teljesít.

Nyíregyházán, Suszta László július 10-15. közötti ültetését november 20-25. között tárolta be.
A káposzta még mindig üdezöld, egészséges, mintha nemrég vágta volna.

A tárolás során nem tapasztalható semmilyen gombás megbetegedés, így a pucolási veszteség minimális!

 

2020.03.31 11:38
Tisztelt Partnereink!

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy ezekben a nehéz időkben is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a jelen és jövőbeli kiszolgálás is zavartalan legyen.

Számíthatnak cégünkre, hogy a vetések és majd a betakarítások is időben megtörténjenek. Külföldi beszállítóink teljes támogatását megkaptuk, hogy raktárunkból folyamatosan biztosítani tudjuk a megrendelt árut.  

Az elsődleges szempont viszont kollégáink és az Önök egészsége és biztonsága, így területi képviselőink csak telefonon illetve e-mailben érhetők el az elkövetkező hetekben.

Irodánk a megszokott rend szerint postán illetve GLS-el küld csomagokat, melyeket fokozott elővigyázatossággal és higiéniával kezelünk.

 

TCA-542 – Az ősz királya
2018.12.05 11:41
TCA-542 – Az ősz királya

Idén több partnerünknek is lehetősége volt megvizsgálni egy jól ismert lapos káposzta fajtánk, nevezetesen Autumn Queen hímsteril, javított változatát.

Ez az új fajta, mind fej szerkezetben, koraiságban, levél struktúrában és súlyban is megegyezik elődjével. A különbség a kettő között, az egyöntetűség. Nincsenek kirívóan nagy és kis fejek.

Amennyiben az  Autumn Queen az ősz királynője, úgy a TCA-542-es a királya lesz.

Kakao – Az étrend fontossága nem csak nekünk
2018.12.05 08:32
Kakao – Az étrend fontossága nem csak nekünk

A tavalyi évben Sultis Imre barátunk felhívott, hogy szeretik a Kakao F1-es paradicsomunkat, de pár bogyó repedt.

Egy közepesen erős növekedésű fajtáról beszélünk, kiválló genetikával, nagy potenciállal, viszont ebben az esetben sem elég egy általános tápanyagutánpótlási táblázatot követni a tápoldatozás során. Itt is oda kell figyelni a nitrogen-kálium arányra.

Az idei évben Imre kertészetéből érkezett a hír, hogy minimalizálva lett a repedések száma.

A fogyasztók szeretik, a kertész boldog.

Carpel F1
2018.09.18 22:49
Carpel F1

A Carpel F1 a darabos kápia paprikák családjába tartozó középkorai fajta.

Közkedvelt, mivel nem csak szép bogyókkal örvendezteti meg a termelőt, hanem stressztűrősége, ellenállósága és rezisztenciái miatt termelése is egyszerűbb. Rendkívül erős gyökérzete jobban tolerálja a gyengébb körülményeket, az elmúlt évek tapasztalatai alapján baktériumos megbetegedésekre sem hajlamos, ráadásul fel van szerelve számos rezisztenciával (HR: Tm:0-2, IR: TSWV:0, Ma, Mi, Mj). Termései vastag húsú, vállas, magas szárazanyag tartalommal rendelkező, sötétpiros bogyók, melyeket az ipar és a darabos paprikákat kedvelő piacok is szívesen fogadnak.

Teon
2018.09.18 22:42
Teon

A Teon 307-es jelentheti a vöröshagymák új generációját!

Sokan keresnek olyan fajtát, ami egységes árút ad, nagy termésmennyiséget tud, és ráadásul (talán ami az egyik legfontosabb) a héj színe  is szép. Akik ilyen vöröshagymát keresnek, azoknak van egy remek hírünk! A Teon 307-esben megtalálták a keresett fajtát! Ez az a vöröshagyma, ahol rendkívül nagy termésmennyiséghez, kiváló minőség és gyönyörű szép színű, bronzbarna, többrétegű páncél társul. Erős gyökérzete és ellenálló lombja biztonságosabbá teszi a termelést. Szárazanyag tartalma kimagasló, ezért tárolásra is alkalmas!

Érik a Sannino!
2018.08.16 11:24
Érik a Sannino!

A Sannino F1, a szabadföldi frisspiaci paradicsomok egy új generációját hozza el a termelők számára.

A Tyking F1-nél kb. 5-7 nappal későbbi, kicsit kisebb bogyókat köt. Az első kötések sem hajlamosak a túlnövésre, egységesebb, szabályosabb bogyói jól sorolhatók.

Na de mit is tud ez a fajta, amiért ennyire különleges?

Rendkívül erős gyökérzettel bír. Az idei évben azokon a helyeken is, ahol szinte semmi eső nem esett, szemmel láthatólag jobban bírta az aszályt, mint versenytársai! A fajta igazi különlegessége azonban a fitoftóra ellenállóság. Öntözött, vagy csapadékosabb termőhelyeken fényévekkel jobban állt ellen a fertőzésnek, mint a többi fajta.

Multifunkcionális!
2018.08.01 23:55
Multifunkcionális!

Képzeljünk el egy olyan dinnyefajtát, ami a dinnyetermesztők álma! A vékony héj, vörös hús, nagy termőképesség mellett még jó pár pozitív tulajdonsággal rendelkezik. 

A Brasilien Beauty az Orosco Kft. egyik zászlóshajó-fajtájának ígérkezik az északkeleti régióban. Sikerének titka, hogy roppant erős a gyökérzete, erős a lombja, amellyel mostohább körülmények között is kiválóan teljesít. Balkányban, Leveleken, Nagycserkeszen, stb… sűrítéstől függően készítettek belőle szép darabos, piacos-, illetve egységes, kamionos dinnyét intenzív, félintenzív, ill. extenzív körülmények között termelve.
A képen egy leveleki úriember Brasilien Beauty -ja látható. Homok talajon, síkfóliás, csepegtetős módszert alkalmazott, a magot pedig helyre vetette. Mivel kamionos dinnyét szeretett volna, 9000 mag/ha –os tőszámmal dolgozott. A fajta itt is remekül teljesített! Az idei évhez képest kiemelkedően nagy, mintegy 800q/ha-os termést sikerült produkálni és még mindig nincs vége, hiszen újrakötött a fajta…

loader