Carpel F1
2018.09.18 22:49
Carpel F1

A Carpel F1 a darabos kápia paprikák családjába tartozó középkorai fajta.

Közkedvelt, mivel nem csak szép bogyókkal örvendezteti meg a termelőt, hanem stressztűrősége, ellenállósága és rezisztenciái miatt termelése is egyszerűbb. Rendkívül erős gyökérzete jobban tolerálja a gyengébb körülményeket, az elmúlt évek tapasztalatai alapján baktériumos megbetegedésekre sem hajlamos, ráadásul fel van szerelve számos rezisztenciával (HR: Tm:0-2, IR: TSWV:0, Ma, Mi, Mj). Termései vastag húsú, vállas, magas szárazanyag tartalommal rendelkező, sötétpiros bogyók, melyeket az ipar és a darabos paprikákat kedvelő piacok is szívesen fogadnak.

Teon
2018.09.18 22:42
Teon

A Teon 307-es jelentheti a vöröshagymák új generációját!

Sokan keresnek olyan fajtát, ami egységes árút ad, nagy termésmennyiséget tud, és ráadásul (talán ami az egyik legfontosabb) a héj színe  is szép. Akik ilyen vöröshagymát keresnek, azoknak van egy remek hírünk! A Teon 307-esben megtalálták a keresett fajtát! Ez az a vöröshagyma, ahol rendkívül nagy termésmennyiséghez, kiváló minőség és gyönyörű szép színű, bronzbarna, többrétegű páncél társul. Erős gyökérzete és ellenálló lombja biztonságosabbá teszi a termelést. Szárazanyag tartalma kimagasló, ezért tárolásra is alkalmas!

Érik a Sannino!
2018.08.16 11:24
Érik a Sannino!

A Sannino F1, a szabadföldi frisspiaci paradicsomok egy új generációját hozza el a termelők számára.

A Tyking F1-nél kb. 5-7 nappal későbbi, kicsit kisebb bogyókat köt. Az első kötések sem hajlamosak a túlnövésre, egységesebb, szabályosabb bogyói jól sorolhatók.

Na de mit is tud ez a fajta, amiért ennyire különleges?

Rendkívül erős gyökérzettel bír. Az idei évben azokon a helyeken is, ahol szinte semmi eső nem esett, szemmel láthatólag jobban bírta az aszályt, mint versenytársai! A fajta igazi különlegessége azonban a fitoftóra ellenállóság. Öntözött, vagy csapadékosabb termőhelyeken fényévekkel jobban állt ellen a fertőzésnek, mint a többi fajta.

Multifunkcionális!
2018.08.01 23:55
Multifunkcionális!

Képzeljünk el egy olyan dinnyefajtát, ami a dinnyetermesztők álma! A vékony héj, vörös hús, nagy termőképesség mellett még jó pár pozitív tulajdonsággal rendelkezik. 

A Brasilien Beauty az Orosco Kft. egyik zászlóshajó-fajtájának ígérkezik az északkeleti régióban. Sikerének titka, hogy roppant erős a gyökérzete, erős a lombja, amellyel mostohább körülmények között is kiválóan teljesít. Balkányban, Leveleken, Nagycserkeszen, stb… sűrítéstől függően készítettek belőle szép darabos, piacos-, illetve egységes, kamionos dinnyét intenzív, félintenzív, ill. extenzív körülmények között termelve.
A képen egy leveleki úriember Brasilien Beauty -ja látható. Homok talajon, síkfóliás, csepegtetős módszert alkalmazott, a magot pedig helyre vetette. Mivel kamionos dinnyét szeretett volna, 9000 mag/ha –os tőszámmal dolgozott. A fajta itt is remekül teljesített! Az idei évhez képest kiemelkedően nagy, mintegy 800q/ha-os termést sikerült produkálni és még mindig nincs vége, hiszen újrakötött a fajta…

TEJO F1 - A megbízható uborka
2018.08.01 23:47
TEJO F1 - A megbízható uborka

Gyula, Apátfalva és Cserkeszőlő térségében egyre több partnerünk termeli fajtánkat kókuszon, perliten és kőzetgyapoton.

A növények egész szezonban haragoszöld lombozattal és termésekkel rendelkeznek, ezáltal a piacokon is könnyebb és egyszerűbb eladást eredményezve. A termések 32-35 cm nagyságúak, nemcsak főszáron, hanem mellékhajtásokon is - az erős gyökérzet mellé egy rendkívül erős lisztharmat-rezisztencia is párosul.

A TCA-520 fejeskáposzta új neve „Cheetah”
2018.07.31 10:17
A TCA-520 fejeskáposzta új neve „Cheetah”

A tavalyi évben bemutatott TCA-520-as közép-korai fejeskáposzta is "meg lett keresztelve": az angol Cheetah, vagyis a "gepárd” nevet kapta.

Nemhiába az elnevezés, mivel a tömör fejeket rendkívüli gyorsasággal neveli meg. Így lett az idei évben Fodor András kertészetében Fajszon a NAGY KEDVENC.

Pultos káposztának sűrítsük állományunkat, sőt tehetjük gyengébb talajra is. Ha  darabos káposztát szeretnénk, akkor nagyobb térállással erősebb talajra ültessük, ahogy a mellékelt képen András családja mutatta. Ezzel kihozhatjuk a fajtából a maximumot. A képen szereplő káposzta 70 napra 5kg feletti volt.

 

A sikeres Balzac
2018.07.31 09:58
A sikeres Balzac

Egy fajta sikerét leginkább az elégedett kertészek visszajelzése tükrözi. Éppen ezért szeretnénk megosztani Önökkel egy üzenetet, amelyet Némedi Rezső írt nekünk.

 

"2017-ben először próbáltuk ki az Önök által forgalmazott BalzacF1 karfiol fajtát. Rendkívül meg vagyunk elégedve a teljesítményével. Igen jól takaró, tömör 2-4 kg-os hófehér, árnyalatmentes fejeket képez. 4660 kiültetett palántából 4580 egyöntetűen piacképes. Hozamunk meghaladta a 11,9 tonnát, ami 2,5 kg feletti fejátlagot feltételez. Nem fajtahű példányt nem találtunk. Annak ellenére, hogy tépett palánta lett kiültetve, gyors vitális gyökeresedése is említést érdemel, különösen, ha a nyári klimatikus állapotokat is figyelembe vesszük. A hosszú légköri aszály és a tartós meleg ellenére növekedése, lombképzése folyamatos, a palettánkban szereplő konkurens fajtákat mind lehagyva érte el végső nagyságát. A 2018-as évben a fajtának ismét helye lesz a Némedi Kertészetben."

UGI 258 - 14 F1 - A zamatos ízű cseresznye paradicsom
2018.06.17 22:58
UGI 258 - 14 F1 - A zamatos ízű cseresznye paradicsom

Nagykőrösön több partnerünknél - köztük  Kósa István kertészünknél is - pár napon belül elkezdődik a szedés.

A fajta korai tenyészidőszakkal, gyönyörű halszálka alakú fürttel, kemény tűzpiros bogyóval, és zamatos ízzel rendelkezik. Erős gyökerének is köszönhető, hogy minden fürt jól kötött. Más fajtákkal szembeni  nagy előnye, hogy 8 fürtöt is megnevel 170 - 180 cm drótmagasságig. Mindenkinek sikeres termelést kívánunk!

Figyelemfelkeltő áttelelő hagymák
2018.06.15 19:36
Figyelemfelkeltő áttelelő hagymák

 

Az elmúlt héten több vetőmag cég is Kamuton mutatta be az áttelelő hagymafajtáit az érdeklődő gazdáknak. 

 

Az Orosco kínálatából ismét a Galatea F1 tetszett a legjobban a jelenlévő kertészeknek. Ez a hibrid az idén is jól ellenállt a felmagzásnak és rendkívül egységes, kiegyenlített, vékony nyakú hagymatesteket nevelt. Mindemellett ez a középkorai fajta kiemelkedő termőképességgel is rendelkezik és jól viseli a gépi betakarítást is. A Galatea mellett a Telesto nevű újdonság is felkeltette a gazdák figyelmét. A Telesto egy bő héttel korábbi a Galateánál. A hagymatestek valamivel kisebbek, de az áttelelő hagymáktól szokatlan, gyönyörű bronzbarna páncélt képez. A harmadik kedvenc a Red Glamour lilahagyma volt, amely koraiságának köszönhetően extra árbevételt ad a kertészeknek.   

Vilandry
2018.05.23 15:56
Vilandry

A szabadföldi óriás

Petőfiszállás térségében is jól szerepel cégünk tavaszi és őszi vágásra ajánlott szabadföldi újdonsága. Vetés március elején, ültetés április első napjaiban történt. A fejek vastag levéllel, világoszöld színnel, egyöntetű 6-os mérettel és jól zárt aljjal rendelkeznek. Levélszélbarnulásra nem fogékony. BL:16-32, Nr:0, LMV

loader